Pojedyńczy stuk przy hamowaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysqu
    Classic
    • 2011
    • 4

Szukam ostro, pytanie czy rejestrować się w pup czy nie.
    Warto, dla ubezpieczenia zdrowotnego.

Zamieszczone przez Bili
    le dni po utracie można się zarejestrować jeśli bym niczego nie znalazł na już?
    w każdej chwili, jednak patrz wyżej.
  • Tomik
    Classic
    • 2010
    • 13

Witam.Szukałem tego tematu na forum ale mój jest nieco inny,a więc przy hamowaniu po puszczeniu pedału hamulca za kazdym razem pojawia sie pojedynzy stuk i to nie ma znaczenia czy skręcam czy jade prosto.Tak np jak dojeżdżam do swiateł i hamuję to w momencie puszczenia pedału pojawia się ten stuk.Co to może być.Proszę otrafne podpowiedzi.Z góry dziękuję.Pozdrawiam i życzę wszystkim bezawaryjności waszych aut.

Komentarz

• terefere62
      Drive
      • 2013
      • 42

Stuk powstaje gdy puścisz hamulec - pedał uderza w obojnik
      A tak na serio to sprawdź czy jak puścisz pedał wolno i delikatnie czy stuk się pojawi. Kiedy ostatnio wymieniałeś płyn hamulcowy?
      Octavia I 1.6 75KM 98r.

Komentarz

• Challenger
        Drive
        S_OCP Member
        • 2007
        • 45

No dobra przy hamowaniu, a jak dodasz gazu to znowu jest stuk?
        VW Sharan AUY 115 PS, Seat Cordoba ASZ 131 PS

Komentarz

• Tomik
          Classic
          • 2010
          • 13

Nawet jak wolno i delikatnie puszczę pedał to stuk jest,płynu nie wymieniałem hamulcowego od kiedy ją kupiłem a poprzedni własciciel też niewiem kiedy wymieniał,dodam jeszcze że mi piszczą klocki,odpwiadając drugiemu koledze jak dodam gazu to nie stuka tylko jak hamuję w momencie puszczenia pedału,na dołach itp to nic nie stuka.Co koledzy radzicie zrobić?Pozdrawiam

Komentarz

• Mariusz87
            L&K
            • 2011
            • 1286
            • Octavia II combi (1Z5)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Tomik, też miałem kiedyś stuk przy hamowaniu, po jakimś czasie zaczął występować też przy mocnym dodaniu gazu. Okazało się, że do wymiany była poduszka przy skrzyni biegów
            moje stare auto
            jest scout

Komentarz

• Tomik
              Classic
              • 2010
              • 13

Hm i niewiem co z tym robic czy jezdzic dalej z tym czy jak,ale ja jestem na to uczulony i chciałbym ten problem jaj najszybciej rozwiązać.Dzieki koledzy za sugestie,ale czy nie ma na to jednoznacznej i konkretnej odpowiedzi?

Komentarz

• maksiu
                RS
                • 2011
                • 11466

Wymiana płynu hamulcowego na pewno nie zaszkodzi (powinno się go wymieniać raz na 2 lata). Może podczas wymiany mechanik coś dojrzy co powoduje ten stuk przy hamowaniu. Może warto rozebrac hamulce z przodu i z tyłu przeczyscic co się da i poskladac ponownie.
                Paweł

Komentarz

• Tomik
                  Classic
                  • 2010
                  • 13

Dzieki Maksiu może i tak zrobię bo muszę coś z tym zrobic dla swego i rodziny bezpieczeństwa,ale jeśli mieliscie ten problem albo ktoś z was sie zna to piszcie.ja ze swej strony jeśli znajdę przyczynę tego to wam napiszę,w końcu jestesmy po to by sobie pomagac.Pozdrawiam wszystkich.

Komentarz

• elemenateur
                    Elegance
                    • 2007
                    • 803

Mi też stukało (co prawda w A4) przy hamowaniu i ruszaniu (pojedynczy stuk odczuwalny na budzie), winne okazały się tuleje sanek.

Komentarz

• pablokinah
                      Rider
                      • 2010
                      • 574

Zajrzyj do łączników stabilizatora ja przy takich stukach miałem je do wymiany jeden był urwany .
                      jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• Tomik
                        Classic
                        • 2010
                        • 13

Dzięki koledzy.Sprawdze tu i ówdzie,jak ktoś miał taki przypadek i go rozwiązał to niech pisze,wspólnie dojdziemy co ją boli.Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...